Topmenu

Projecten en branches Archives: Leisure

project: Marriott Hotel
locatie  : Amsterdam

Geslaagd pilotproject van de gastentoiletten in de lobby van het hotel. In minder dan een week zijn de heren- en damesgroep gerestyled. De ruimtes zijn voorzien van nieuwe tot het plafond gesloten cabines, die meer privacy bieden. Uitgevoerd in een warme moderne beige tint. Een luxe composiet wastafelmodule met mooie ronde spiegels en sfeervolle accentverlichting sieren de voorruimte. In het mindervaliden toilet is een op maat gemaakte babyverzorgingstafel geplaatst

Hospitality

Privacy

Schoonmaakgemak

Toiletten geüpgraded naar de internationale Marriott standaard.

Continue Reading

project: RAI
locatie  : Amsterdam

De toiletgroepen in de RAI krijgen dikwijls met piekbelasting te maken. Omdat het bezoekersprofiel per beurs varieert, staat of de dames- of de herengroep er werkeloos bij. Om dit probleem op te lossen zijn de groepen samengevoegd. De heren en dames gaan via een eigen kant naar binnen, maar maken ongemerkt bij grote drukte van dezelfde toiletten gebruik. Om privacy te garanderen zijn urinoirs aan de herenkant in afsluitbare cabines geplaatst. In een gezamenlijke voorruimte bevinden zich de wasbakken, spiegels en planchetten, waar ieder aan zijn “eigen” kant gebruik van maakt.

Intelligente aanpassing plattegrond

Genderneutraal

Urinoirs in afsluitbare cabines

Genderneutrale oplossing zorgt in beursgebouw voor optimaal gebruik van de sanitaire faciliteiten.

Continue Reading

project : Publieke toiletten Chocoladefabriek
locatie  : Gouda

Toeristisch gezien staat Gouda stevig op de kaart. Jaarlijks bezoeken meer dan 800.000 gasten uit binnen- en buitenland de stad. Het aantal publieke toiletten was echter niet afgestemd op deze aantallen. Daar is nu een mooi begin mee gemaakt in de Chocoladefabriek.

De Chocoladefabriek is een inspirerende en dynamische locatie die onderdak biedt aan:

  • De Bibliotheek Gouda
  • Streekarchief Midden-Holland
  • Drukkerswerkplaats Gouda
  • Kruin eten & drinken

Het aantal toiletten in Bibliotheek Gouda is verdubbeld en openbaar toegankelijk gemaakt. Het mindervaliden toilet is uitgebreid met een baby care voorziening

De toegang van de genderneutrale toiletten gaat via een tourniquet. Gasten van buitenaf betalen € 0,50. Dit kan met muntgeld of contactloos. Leden kunnen de bibliotheekpas bij een kaartlezer houden en gratis naar binnen. Ook mindervalide gasten kunnen gratis van de voorzieningen gebruik maken.

Betaalsysteem (contactloos en munten)

Optimaliseren en uitbreiding plattegrond

Publiekstoiletten met allure

     

"Schone publieke toiletten. Een aanwinst voor Gouda"

                           

Continue Reading

project : Hotel badkamer met WOW effect
locatie  : Gastvrij Rotterdam

 

Hotel badkamer met WOW effect

Hoe ziet de hotelkamer van de toekomst eruit? Hoe kun je anticiperen op de toekomstige behoeften van reizigers? We kunnen niet in de toekomst kijken, maar een aantal dingen weten we wel! De kwaliteit van een hotel wordt doorgaans afgemeten aan de kwaliteit van de badkamer. Voor de beurs Gastvrij Rotterdam, waar innovatieve hoteliers zich oriënteren op trends, heeft Toletto een duurzame badkamer ontworpen. We zien dat maatschappelijke onderwerpen de lange termijn trend bepalen. Voor de badkamer zijn onderstaande thema’s bepalend bij de inrichting en de keuze van materialen en producten.

  • Verminderen ecologische footprint
  • Natuurlijke elementen
  • Hygiëne 
  • Healthness
  • A touch of local  

A touch of local

 

Natuurlijke materialen

 

Healthness

 

"Het Toletto concept sluit naadloos aan bij de duurzame bedrijfsvoering van het  RadboudUMC".

Continue Reading
Toletto toiletrenovatie horeca

project : Aristo Accommodaties
locatie  : Utrecht

Aristo is een van de grootste dienstverleners op het gebied van werken, leren en ontmoeten. Men biedt multifunctionele zalen voor zakelijke events evenals flexwerk plekken. Aristo is bekroond met de Gouden Green Key, het hoogst haalbare niveau van duurzaam ondernemen in de hospitality branche. De toiletten op de locatie Utrecht zijn op een innovatieve, integrale en kostenbesparende manier gerenoveerd. Met oog voor duurzaamheid en beleving.

GreenKey

 

Hospitality

 

Innovatieve technieken

 

"In de hospitality branche zijn mooie en schone toiletten een must." 

Continue Reading
Toletto toiletrenovatie horeca

project : restaurant 't-Zwaantje
locatie  : Giethoorn

Restaurant 't Zwaantje is ingericht in Oudhollandse stijl, maar is tevens de duurzaamste en rolstoelvriendelijkste horeca locatie in Giethoorn. Met 40 fluisterboten en elektrische sloepen, 5 elektrische rondvaartboten, zonnepanelen en hybride bedrijfsauto’s konden de toiletten niet achterblijven. Deze zijn recent duurzaam gerenoveerd en gedecoreerd met nostalgische afbeeldingen uit het familiearchief.  

Duurzaam

 

Huisstijl tot in de toiletten

 

Rolstoelvriendelijk

 

"'t-Zwaantje heeft als enige een boot voor 100% rolstoelafhankelijken, ook de luxe sanitaire voorzieningen zijn daarop ingericht."

Continue Reading
Toletto toiletrenovatie leisure

Project : Achilles ´12

Locatie : Hengelo

De voetbalvereniging wilde het vastgoed verduurzamen. Renovatie van toiletten in de kleedkamers en het entreegebied. Smart Refresh (budget oplossing) in clubkleuren met een knipoog naar voetbal. 

Smarth Refresh

 

Renovatie in clubkleuren

 

Vandalismebestendig

 

"Na vijf jaar intensief gebruik zijn toiletten, douches en entreegebied nog in zeer goede staat"    de heer C. Kamphuis - penningmeester

Continue Reading

Leisure

Gastvrijheid is voor recreatie en de hospitality branche een essentieel onderdeel van het businessmodel. Hiermee maakt men het verschil met de concurrentie. Elk bezoek aan een hotel, jachthaven, camping, attractiepark, bioscoop of restaurant moet een beleving zijn en in één keer 100% goed. Slechte toiletten doen onherroepelijk afbreuk aan het met zorg opgebouwde imago.

Toletto biedt voor elk budget een passende oplossing. Van luxe oplossingen voor hotels tot vandalisme bestendige oplossingen voor attractieparken. Een investering in goede toiletten verdient zich dubbel en dwars terug.

 

Continue Reading
Toletto toiletontwerp leisure

project : Rijswijkse Schouwburg
locatie  : Rijswijk

De Rijswijkse Schouwburg is een sfeervol theater dat een duidelijke huisstijl heeft. Zwart en rood spelen daarin een hoofdrol. Alle toiletgroepen kampte met een geurprobleem. Dat moest worden opgelost. Bovendien kampte men in de pauze met piekbelasting. In verband met het beperkte budget is voor een Smart Refresh (budgetoplossing) gekozen. Met extra planchetten en spiegels is de doorlooptijd bij de wastafels verhoogd. Tijdens een avondje uit kunnen de gasten weer gebruikmaken van mooie gastvrije toiletten.

Geurprobleem opgelost

 

Huisstijl tot in de toiletten

 

Piekbelasting verminderd

 

 

"De Smart Refresh heeft en het geurprobleem en de piekbelasting opgelost en de toiletten een gastvrije uitstraling geven." 

Continue Reading
Toletto toiletontwerp leisure

project : Dolfinarium

locatie  : Hardewijk

Het Dolfinarium in Harderwijk is het grootste zeezoogdierenpark van Europa en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Bij restaurant de Dagenraad zijn de toiletten vernieuwd. Een ingrijpende verbouwing, waarbij ook de plattegrond geoptimaliseerd is. De capaciteit van dames en mindervaliden toiletten is vergroot. Babyverzorging is  toegankelijk gemaakt voor zowel dames als heren. Voor de kleinste bezoekers zijn er  kindertoiletbrillen. Kernwaarden in het ontwerp zijn duurzaamheid als beleving. Naast alle energiezuinige technieken, wordt hier doorgespoeld met grondwater. In de toiletten hoor je de dolfijnen fluiten en ruikt er naar een frisse dag aan zee.

Daglicht plafond

 

Geurmarketing

 

Optimaliseren plattegrond

 

"Tot in het kleinste kamertje zijn de vrolijke zeezoogdieren aanwezig ." 

Continue Reading