Topmenu

Projecten en branches Archives: Uitgelicht

project: Viacom International Media Networks
locatie  : Amsterdam

Deze klant is met de zenderportfolio MTV, Comedy Central, Spike en Nickelodeon actief in 14 Europese landen en heeft haar kantoor op NDSM in Amsterdam.  Een stadsdistrict waar de oude werven en loodsen getransformeerd zijn naar mooie kantoren en creatieve ruimtes. Zo ook het kantoor van Viacom, waar Toletto de toiletgroepen mocht renoveren. Ons ontwerp is ingetogen en industrieel, passend bij het karakter van het pand. Betonlook en hout voeren de boventoon. Onze turn-key aanpak heeft voor minimale overlast voor de werknemers gezorgd en het resultaat mag er zijn.  Klant tevreden – Toletto tevreden.

Viacom

Industriële look & feel

Creatieve omgeving

 

Optimale hygiëne

Toletto geeft gedateerde kantoortoiletten op de creatieve NDSM-werf een frisse nieuwe look & feel

Continue Reading

project: St. Antonius ziekenhuis
locatie  : Nieuwegein

Samen zorgen voor kwaliteit is het motto van het St. Antonius Ziekenhuis. Er wordt continu gestreefd naar verbetering van kwaliteit, zodat de patiënt de beste behandeling, zorg en service krijgt in een veilig en comfortabel ziekenhuis. Goede en vooral hygiënische sanitaire voorzieningen zijn voor de kwetsbare patiënten, het medische personeel en de bezoekers onontbeerlijk. Toletto heeft voor de locatie Nieuwegein toiletruimtes ontworpen met hygiëne, veiligheid en comfort als belangrijkste ontwerp eis. De bouw vindt gefaseerd en turn-key plaats op de voor Toletto gebruikelijke wijze, met minimale overlast voor de gebruikers. De klant heeft archieffoto’s gekozen waarbij de historie van het ziekenhuis dat in 1910 is opgericht wordt verbeeld.

St. Antonius ziekenhuis

Snel door turnkey aanpak

Totale ontzorging directie

Optimale bacteriepreventie

Een gastvrij topziekenhuis kiest voor een specialist die snel werkt en totaal ontzorgt.

Continue Reading

project: Vendor Washrooms Magna Plaza
locatie  : Amsterdam

.Toletto is trots op de restyle en uitbreiding van Vendor Washrooms in winkelcentrum Magna Plaza.  Helemaal in lijn met het creatieve foodcourt dat er in februari 2019 geopend wordt. De ruimte is verdubbeld en Vendor heeft haar huisstijl vernieuwd. Mooie beige tinten, gecombineerd met antraciet en moderne kleurrijke streetart. Pipsqueak was Here !!!, is het artistieke duo dat verantwoordelijk is voor de streetart, die in alle ruimtes te vinden is. Zij werken met stencils, schilderen met kwasten of verfrollers en maken gebruik van collage en solvent transfer. Kortom een locatie met een eigentijdse grootstedelijke uitstraling, waar de bezoeker zich gast voelt.

Capaciteitsverdubbeling

Eigentijds ontwerp

Grootstedelijke allure

De nieuwe Vendor Washrooms in Magna Plaza zijn een omweg waard!

Continue Reading

project: Julianaschool
locatie  : Arnhem

De Juliana School in Arnhem ligt in een bosrijke omgeving en is gehuisvest in een rijksmonument. Het pand is rijkelijk geornamenteerd. Het toiletontwerp moet modern en inspirerend zijn, maar aansluiten bij het karakter van het pand. Jaren ’30 in een nieuw jasje. De muren zijn antiek groen en afgezet met een platte zwarte glanzend metrostrip, die past bij de witte hoogglans wandtegels. De naadloze vloer heeft een terrazzo look, passend bij de bestaande vloer en niet besmettelijk. De witte toiletten zijn voorzien van een zwarte bril. De visuals dragen zwart wit afbeeldingen van bosdieren of krijttekeningen met één kleuraccent.

Rijksmonument

Jaren'30 in een nieuw jasje

Gezonde school

Scholenkoepel DeBasisFluvius biedt leerlingen met nieuwe toiletten een gezonde en frisse leeromgeving.

Continue Reading

project : OBS de Mariënborn
locatie  : Oosterbeek

“When the atmosphere encourages learning, the learning is irresistible” een quote van Elizabeth Frost, die op de Mariënborn in praktijk gebracht wordt. Een school waar rondom licht naar binnen valt, vrolijk kleuren worden toegepast en die het Toletto Onderwijsconcept omarmt De toiletten hebben allemaal een nieuwsgierig dier op de muur dat een “oogje in het zeil houdt”. Ook de toiletbrillen zijn kindvriendelijk met speciale handgrepen en voorzien van oogjes. De luchtkwaliteit in de gangen is aanzienlijk verbeterd. Door het optimale schoonmaakgemak ervaren de schoonmakers minder werkdruk en hebben ze meer eer van hun werk en tijd voor andere werkzaamheden in de school.

Kindvriendelijk

Tevreden schoonmakers

Inspirerende leeromgeving

In deze gezonde schoolomgeving houdt geen kind meer zijn behoefte op tot het thuis is

Continue Reading

project : Publieke toiletten Chocoladefabriek
locatie  : Gouda

Toeristisch gezien staat Gouda stevig op de kaart. Jaarlijks bezoeken meer dan 800.000 gasten uit binnen- en buitenland de stad. Het aantal publieke toiletten was echter niet afgestemd op deze aantallen. Daar is nu een mooi begin mee gemaakt in de Chocoladefabriek.

De Chocoladefabriek is een inspirerende en dynamische locatie die onderdak biedt aan:

  • De Bibliotheek Gouda
  • Streekarchief Midden-Holland
  • Drukkerswerkplaats Gouda
  • Kruin eten & drinken

Het aantal toiletten in Bibliotheek Gouda is verdubbeld en openbaar toegankelijk gemaakt. Het mindervaliden toilet is uitgebreid met een baby care voorziening

De toegang van de genderneutrale toiletten gaat via een tourniquet. Gasten van buitenaf betalen € 0,50. Dit kan met muntgeld of contactloos. Leden kunnen de bibliotheekpas bij een kaartlezer houden en gratis naar binnen. Ook mindervalide gasten kunnen gratis van de voorzieningen gebruik maken.

Betaalsysteem (contactloos en munten)

Optimaliseren en uitbreiding plattegrond

Publiekstoiletten met allure

     

"Schone publieke toiletten. Een aanwinst voor Gouda"

                           

Continue Reading
Toletto toiletrenovatie retail

project : The Restroom
locatie  : Amsterdam

“It is our mission to make the absolute most of your toilet break”. Met deze missie opende The Restroom haar deuren onlangs in winkelcentrum de Kalvertoren in Amsterdam. Een luxe publieke toiletvoorziening in hartje Amsterdam. Verrassend interieur, heerlijk schoon, gelegenheid om baby’s te verzorgen en goed toegankelijk voor iedereen. Een oase van rust in de drukste winkelstraat van Nederland. Toletto heeft met veel plezier deze toiletverbouwing voor de Kroonenberg Groep volgens dit nieuwe concept gerealiseerd.

High Traffic Locatie

 

Beleving

 

Nieuw Concept

 

"Verrassend interieur, heerlijk schoon, gelegenheid om baby’s te verzorgen en goed toegankelijk voor iedereen"

Continue Reading

project : Hotel badkamer met WOW effect
locatie  : Gastvrij Rotterdam

 

Hotel badkamer met WOW effect

Hoe ziet de hotelkamer van de toekomst eruit? Hoe kun je anticiperen op de toekomstige behoeften van reizigers? We kunnen niet in de toekomst kijken, maar een aantal dingen weten we wel! De kwaliteit van een hotel wordt doorgaans afgemeten aan de kwaliteit van de badkamer. Voor de beurs Gastvrij Rotterdam, waar innovatieve hoteliers zich oriënteren op trends, heeft Toletto een duurzame badkamer ontworpen. We zien dat maatschappelijke onderwerpen de lange termijn trend bepalen. Voor de badkamer zijn onderstaande thema’s bepalend bij de inrichting en de keuze van materialen en producten.

  • Verminderen ecologische footprint
  • Natuurlijke elementen
  • Hygiëne 
  • Healthness
  • A touch of local  

A touch of local

 

Natuurlijke materialen

 

Healthness

 

"Het Toletto concept sluit naadloos aan bij de duurzame bedrijfsvoering van het  RadboudUMC".

Continue Reading
Toletto toiletontwerp onderwijs

project : Vlietland College (2e fase)
locatie  : Leiden

Een school heeft tegenwoordig dikwijls een multifunctionele functie en daardoor vele soorten gebruikers. Leerlingen, docenten, ouders, bezoekers en huurders in de avonduren. Een schoon en fris gebouw bevordert de gezondheid en prestaties van de gebruikers en verlaagt het ziekteverzuim. Bovendien gaat de uitstraling van het gebouw erop vooruit. Bij het Vlietland College werden de toiletten niet altijd op een correcte manier gebruikt. Daarvoor heeft Toletto praktische oplossingen, waar de school erg blij mee is. De toiletten blijven veel schoner en dit jaar wordt de tweede fase uitgevoerd.

Smart Refresh

 

Slimme oplossingen om toiletgebruik te verbeteren

 

Schone toiletten verlagen ziekteverzuim

 

"Een schoon en fris gebouw bevordert de gezondheid en prestaties van de gebruikers en verlaagt het ziekteverzuim."

Continue Reading
Toletto toiletrenovatie transport

project : Brussels Airport
locatie  : Zaventem

Brussels Airport is de nationale luchthaven van België. Vanaf hier kan men rechtstreeks naar meer dan 200 bestemmingen vliegen. Met in 2015 zo'n 239.000 vliegbewegingen en ruim 23,4 miljoen passagiers is Brussels Airport de grootste luchthaven van België en een high traffic location. Toletto heeft een concept ontwikkeld voor de modernisering van de toiletgroepen op Brussels Airport. Een ruimte met een gastvrije en comfortabele sfeer, waar de reiziger zich kan opfrissen. Speciale wensen, hygiëne apparatuur onzichtbaar wegwerken in maatwerk meubilair en digitale communicatie schermen integreren in deuren van individuele toiletten en boven de urinoirs.

Beleving

 

Maatwerk meubilair

 

High traffic locatie

 

"Mooie toiletten ontwerpen en bouwen waar zo'n 23 miljoen passagiers per jaar gebruik van maken, daar maak je dus heel veel reizigers blij mee!" 

Continue Reading