Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Werkt jouw toilet vóór of tegen jou?

Beleving

Voor veel mensen kan een bezoek aan een toilet in een school, zorginstelling, de eigen werkplek of een andere openbare ruimte tot de nodige onvrede leiden.

Het toilet is vies. Men wil zo min mogelijk aanraken. Het ruikt niet goed en je hoort van alles. Er is gebrek aan privacy. Kortom de beleving is niet goed. Onder beleving verstaan wij de gebruikservaring. Hoe meer zintuigen er positief worden aangesproken hoe groter het effect. Er zijn allerlei grote en kleine factoren die direct en indirect invloed hebben op de beleving van mensen.

Hierin staan de richtlijnen voor daglicht, kunstlicht, luchtkwaliteit, vluchtige organische verbindingen, akoestiek en toegankelijkheid. In de zorg, het onderwijs en kantooromgeving is er over het algemeen ten minste een goed toegankelijk toilet voor mindervaliden. Daarnaast hebben wij ons gespecialiseerd in dementievriendelijke sanitaire ruimtes. In dit concept is extra aandacht voor goede verlichting, gekleurde wanden met contrasterende vloeren en contrasterende simpele hygiëne apparatuur en voldoende ruimte voor hulp door zorgpersoneel.

Ruiken

Bij binnenkomst wordt het reukorgaan direct geprikkeld. Het is verbonden met het deel van de hersenen dat betrokken is bij emotie, motivatie, genot en emotioneel geheugen. Ruikt het lekker, dan voelen wij ons op ons gemak. Helaas is een van de meest gehoorde klachten over smerige toiletten juist dat het er stinkt. Met geurbeleving kun je zowel problemen oplossen als waarde toevoegen. Nare luchtjes tegengaan en neutraliseren. Als marketingtool inzetten. Bij gebruik van 100% etherische oliën is een bijkomend voordeel dat de lucht gezuiverd wordt.

Zien

Bij binnenkomst verwacht men een comfortabele en schone ruimte. Comfort begint bij een goed en schoonmaakbewust ontwerp. Goede bereikbaarheid, slimme indeling van de ruimte en geen onnodige nissen, hoeken en plinten. De keuze van de juiste materialen voor wand-, vloer- en plafondafwerking en intelligente hygiëne apparatuur. Een thema geeft richting aan alle ontwerpkeuzes. Stem details af op het thema, die kunnen de ervaring versterken. Spreek alle zintuigen aan. Hoe meer zintuigen worden geprikkeld, des sterker de beleving.

Behind the mirror

Waar zit de zeep, handdroging en het water verstopt? Behind the mirror! Er komen steeds meer innovatieve producten op de markt. Soms moeten mensen aan de noviteiten wennen. Leg het goed uit, maar loop er niet voor weg. Dit verdient zich altijd terug en verhoogt de beleving.

Horen

Een vaak gehoorde klacht is dat mensen het niet prettig vinden als ze het gevoel hebben dat er iemand te dicht bij hen komt op het toilet of als je anderen kunt horen of ruiken. Achtergrondmuziek, grote schaamschotten en goed geïsoleerde toiletcabines bieden hier uitkomst.

Voelen – Voel ik mij gast?

Mensen bezoeken om meerdere redenen een toilet. Kleine extra’s kunnen grote invloed op de uitstraling van de gehele ruimte hebben:

  • Goede verzorgingsproducten –planchette – tissue doosje
  • Familietoilet
  • Kinderwasbak
  • Kindertoiletten
  • Opklapbare aankleedtafels

 

Sommige details lijken te klein om je druk over te maken, sommige lijken te vanzelfsprekend om te benoemen. Ze hebben allen één ding gemeen; ze dragen bij aan de beleving van bezoekers.

Met de kennis van omgevings-psychologie bedenkt Toletto mooie sanitaire oplossingen die van jouw bezoeker een lopend reclamebord maken.

Wil jij ook dat jouw toiletten vóór en niet tegen jou werken? Houd jouw vragen niet langer op! https://toletto.com/contact/

Gerelateerde stories