Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duurzame sanitaire ruimtes, wat zijn dat eigenlijk?

Modewoord of mogelijkheid

Is dit een modewoord, waar iedereen mee probeert te scoren? Of kunnen toiletten, kleedkamers en badkamers daadwerkelijk duurzaam ontworpen en gerenoveerd worden?

BREEAM

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) is wereldwijd de leidende methode voor het beoordelen van de duurzaamheid van bouwprojecten. Niet in eerste instantie ontworpen om kleinschalige renovaties in bestaande gebouwen te beoordelen. Desalniettemin bieden de doelen en criteria eisen goede handvatten voor sanitairrenovaties. De categorieën zoals door BREEAM-NL benoemd, evenals de doelen en criteria eisen waar Toletto invulling aan kan geven, zijn geïntegreerd in onze ontwerpen, uitvoering en bedrijfsvoering.

Toletto gevestigd in 100% BREEAM In-Use Excellent **** kantoor
Het Toletto kantoor is gevestigd in DSTRCT ’74 te Hengelo. Dit pand is volledig gerenoveerd volgens de richtlijnen van BREEAM In-Use. Toletto heeft volgens die richtlijnen de toiletten en kleedruimte bij de sportaccommodatie ontworpen en gebouwd. Elke etage heeft een unieke uitstraling door een variatie in gebruik van technieken, sanitair, hygiëne apparatuur, wand- en vloerafwerking.

BREEAM categorieën

Management

Hierin staan de richtlijnen voor prestatieborg, bouwplaats, milieu-impact, gebruikshandleiding, kennisoverdracht en onderhoudsgemak Hoe zorgen wij voor onderhoudsgemak? Door schoonmaakbewust te ontwerpen. Goed te luisteren naar de ervaringen van schoonmaakprofessionals en hun adviezen te integreren in de ontwerpen. Goede bereikbaarheid, slimme indeling van de ruimte en geen onnodige nissen, hoeken en plinten. De keuze van de juiste materialen voor wand-, vloer- en plafondafwerking en intelligente hygiëne apparatuur.

Gezondheid en comfort

Hierin staan de richtlijnen voor daglicht, kunstlicht, luchtkwaliteit, vluchtige organische verbindingen, akoestiek en toegankelijkheid. In de zorg, het onderwijs en kantooromgeving is er over het algemeen ten minste een goed toegankelijk toilet voor mindervaliden. Daarnaast hebben wij ons gespecialiseerd in dementievriendelijke sanitaire ruimtes. In dit concept is extra aandacht voor goede verlichting, gekleurde wanden met contrasterende vloeren en contrasterende simpele hygiëne apparatuur en voldoende ruimte voor hulp door zorgpersoneel.

Water

Het gebruik van water voor sanitaire toepassingen minimaliseren door het toepassen van waterbesparende of watervrije voorzieningen. Water is goedkoop en goed in Nederland en toch begint waterbeheer een probleem te worden. Met de huidige innovatieve technieken is waterbesparing op veel manieren te realiseren. Een kleine greep uit de mogelijkheden. Van een ‘dual flush’ spoelknop en ‘spoelonderbreking’ tot zelfsluitende kraan, watervrije urinoir en aanwezigheidsdectie op de watertoevoer om onopgemerkte lekkage te detecteren.

Materialen

Het identificeren en stimuleren van het gebruik van materialen met een lage milieu-impact gedurende de volledige levenscyclus van het gebouw. Wij werken o.a. met een beperkt aantal bij voorkeur Europese leveranciers, waar de herkomst van de materialen goed te monitoren is.

Een korte uitleg over een onderwerp waar veel meer over te vertellen valt! Dus wil jij de mogelijkheden verder onderzoeken, houd je vragen niet langer op en neem contact op.

Gerelateerde stories